torsdag 11 oktober 2012

Tävling

Du har väl inte missat Måns Gahrtons och Johan Unenges galet humoristiska bokserie om livet på hotellet Gyllene Knorren? 2010 blev serien julkalender och det här är böcker som är lika roliga att läsa tillsammans som att läsa på egen hand. Nu är den 11:e boken Världens grisigaste tjuv äntligen här!

Måns och Johan märker att böckerna går hem i många åldrar, allt från 5-åringar till 15-åringar. Många läsare verkar ha fastnat för böckernas humor, även många föräldrar fnissar åt dem. Böckerna funkar ju bra att läsa högt.

När Johan och Måns skriver sina böcker måste de först komma på någon som ska besöka hotellet och se till att det på nytt blir kaos där. När Måns och Johan skrev sin tionde boken, "Rivalen från Karelen", var det en skolklass i Borås som hittade på en perfekt gäst åt dem. När de väl har en gäst så spånar de tillsammans fram vad som händer med alla i familjen när just den här gästen kommer.  Sen skriver Måns de kapitel som berättas ur Ingos och Rogers synvinkel, och Johan skriver Isadoras och Ritvas. Till sist ritar Johan alla bilder och de är riktigt många.

Just nu kan ni vinna paket med signerade böcker med en fin teckning av Johan i, ni kan också vinna biobiljetter - dessutom kan ni bli tackade av författarna i en kommande bok om Hotell Gyllene knorren. Du mejlar helt enkelt in ditt förslag på gäst . Skriv också några rader om vad det är för en typ och vad som kan hända på hotellet när han, hon eller den kommer dit.
Skicka ditt förslag till: tavling@carlsen.bonnier.se

Inga kommentarer: