torsdag 31 januari 2013

Biblioteksråd 31/1

Emilia berättade om årets Bokjurytävling. Bokjury är en tävling där barn i Sverige röstar fram årets (2012) bästa bok. Det här året ska alla rösta på nätet, hur man går till väga kan man se på instruktionsfilmer som ligger här på bloggen. När man röstar på nätet har man också chans att vinna fina priser, förra året kunde man vinna t.ex läsplattor. Det finns barnbokskataloger där man hittar alla böcker som man kan rösta på. Titta på instruktionsvideon!

Elever från 4:an och 5:an förberedde sig inför nästa råd. Då bjuder vi in elever från år 3-5 till biblioteket för att presentera ”English library”. Det kommer snart en inbjudan till varje klass.

Eleverna från F-2 förberedde biblioteksrådets kommande ”Läsutmaningen”. Utmaningen involverar pärlor, dessa har ni fått ut till klasserna. Vidare information kommer längre fram i vår. Anledningen till att pärlorna redan delats ut är att vid nästa rådstillfälle kommer bara rådsmedlemmar från år 3-5 av delta.


Vi kommer att åka på en utflykt till BTJ (bibliokekstjänst) i Lund 14/3, mer information om den här dagen kommer senare.

Alla i rådet fick med sig en VIKTIG lapp som de ska ta med sig hem och visa för sina föräldrar. Lappen ska skrivas på av någon vuxen och lämnas tillbaka till biblioteksrådet.


Inga kommentarer: